tiistai 18. elokuuta 2015

Hevosesittelyssä: CR ArktikaCR Arktika


Kutsumanimi: Tinka
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Trakehner
Syntynyt: 2005
Tehty: 2014
Kasvattaja/ tekijä: Cherry/ Kht Cavalier
Omistaja: Asio Otus
Säkäkorkeus: 170 cm
Painotus: esteratsastus, maastoesteet
Koulutustaso: Ko: He A, Re: 90 cm, Ye: 110 cm, Me: 80 cm

i. etsii
e. etsii

Jälkeläiset: Tarjoaa sukua

Luonne: Tinka on erittäin tulinen tamma. Sillä on energiaa ja temperamenttia. Haastava tamma tarvitsee kokeneen ratsastajan. Tinkan parasta osaamista on esteratsastus ja aikaluokat. Tinka on radalla ketterä ja nopea mutta vaatii ratsastajalta kykyä saada hevonen keskittymään. Puomit kolisevat helposti Tinkan kuumuessa ja se lähtee helposti viemään ratsastajaa. Tinka kuumuu varsinkin kilpailutilanteissa joten radalla ja maastoissa on aina pidettävä huoli ettei vaaratilanteita synny. Kouluratsastukseen Tinka ei jaksa keskittyä joten kilpailu koulupuolella ei onnistu, ainakaan vaativissa luokissa. Sileällä työskentely vaatii myös paljon kärsivällisyyttä sillä Tinka saattaa jopa ylireagoida joskus apuihin sekä kuumua. Pahimmillaan Tinka säntäilee pitkin kenttää muka säikkyen kaikkea mahdollista. Se ei kuitenkaan pukittele eikä nouse pystyyn.

Hoitaminen onnistuu mutta tamma on hieman arvaamaton joten kokemattomien ihmisten kanssa on tärkeää että lähellä on myös kokeneita henkilöitä. Se saattaa sekä purra että potkia, jos oikein huono päivä osuu kohdalle. Kengitys, raspaus ja eläinlääkärin käynnit ovat herkälle tammalle kova paikka.

Suhteessa muihin tallin hevosiin: Tinka on dominoiva. Se pyrkii johtoon ja komentaa muita hevosia mielellään. Muiden tammojen kanssa voi kuitenkin tarhata. Viuhti on oikeastaan Tinkan ainoa kaveri. Yllättäen Viuhtia Tinka ei komentele ja ne mielellään viettävät aikaa makoillen ja toisiaan rapsutellen. Tallin ori Wili on erittäin mieltynyt Tinkaan, mutta tamma ei tykkää orin lähentelyistä ei sitten yhtään. Wili on pari kertaa saanut kunnon potkut Tinkalta kun hevoset ovat päässeet liian lähekkäin.
 
Muuta: Tinka oli ensimmäinen ostohevoseni sitten vuoden 2007. Ostin sen heti kun Viuhti valmistui. Tykästyin hevoseen koko pakettina, eli sekä ulkomuodoltaan että persoonaltaan. Se olisi oikeanakin hevosena sellainen, mistä pitäisin. Tammamainen tamma. Tinkalla on luonteikas luonnonkeppi, harjanvarsi olisi liian tylsä ja sliikki tälle temperamenttiselle olennolle. Tinkan suussa on rautalankaa, joten sen saa "hirnumaan".


Kuvat (uusimmat alhaalla):

Kht Alveran Nilli ratsailla.


(c) Jenny

(c) MaikkenKisakalenteri:

25.7.2015: Ecp &Crb Eventing kenttäkilpailut: Senior Cup

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti