keskiviikko 19. elokuuta 2015

Hevosesittelyssä: Rokkun Marva

Rokkun Marva


Kutsumanimi: Marva
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Marwarinhevonen
Syntynyt: 2006
Tehty: 2015
Kasvattaja/ tekijä: Asio Otus/ Kht Rokku
Omistaja: Asio Otus
Säkäkorkeus: 157 cm
Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso: Ko: Va A, Re: 60 cm, Ye: 75 cm, Me: 40 cm


i. etsii
e. etsii


Jälkeläiset
CHE Vedetta, tamma, 5 v, om. @kht_cherie
JH Thunder Strike, ori, 3 v, om. Pipsa
Tarjoaa sukua!
 
Luonne: Marva on hieman ujo ja arka. Se ei heti avaudu uudelle ihmiselle. Sitä voisi siis kutsua jopa salaperäiseksi hevoseksi. Se tottelee kyllä myös tuntematonta käsittelijää, mutta aina pienellä jännityksellä. Oppiessaan luottamaan rastatsajaansa/ käsittelijäänsä se rentoutuu ja alkaa näyttämään parastaan. Marvan luottamuksen voittamiseen saattaa mennä kuukausiakin. Siksi pitkäjänteinen työ sen kanssa on ainoa oikea tapa, mikäli sillä haluaa menestyä esimerkiksi kouluratsastuksessa. Sen on kuitenkin opittava luottamaan ratsastajaansa myös maasta käsin. Se ei vaan käy päinsä, että ratsastaja vain ratsastaa sitä. Pitää löytää yhteys. Pitää hoitaa sitä arkitilanteissa, ehkä tehdä harjoitteita maasta käsin, juoksuttaa jne. Marvan on opittava tukeutumaan ratsastajaansa kaikissa tilanteissa.

Marvan arkuus on välillä todella rasittavaa. Toki silläkin on hyvät ja huonot päivät, mutta usein se jännittää normaalista poikkeavissa tilanteissa ja säikkyy helposti muutenkin. Jännittyessään esimerkiksi vieraalla tallilla on myös vetopaniikin ja karkaamisen vaara.

Suhteessa muihin tallin hevosiin: Tamma on hyvin alistuva. Muiden hevosten on helppo pomottaa sitä. Se ei kovin viihdy laumassa, koska stressaantuu toisten kohkaamisesta.
 
Muuta: Marva on toinen tekemäni kangashevonen. Se on kaksipalainen ja ensimmäinen kasvattamieni kaksipalaisten "tähtisilmien" sarjassa.


Kuvat (uusimmat alhaalla):


Kisakalenteri:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti