lauantai 8. elokuuta 2015

Hevosesittelyssä: Rokkun ViuhtiRokkun Viuhti

 


Kutsumanimi: Viuhti
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Suomenpienhevonen
Syntynyt: 2003
Tehty: 2014
Kasvattaja/ tekijä: Asio Otus/ Kht Rokku
Omistaja: Reetta
Säkäkorkeus: 143 cm
Painotus: lastenratsu, yleisharrasteratsu
Koulutustaso: Ko: He A, Re: 60 cm, Ye: 70 cm, Me: 30 cm

i. Monni
e. Safiir

Jälkeläiset: Tarjoaa sukua

Luonne: Viuhti on varma ja vakaa tamma. Sillä voi mennä ensimmäistä kertaa hevosen selkään nouseva, mutta sillä riittää taitoa opettaa myös kokeneempaa. Viuhti menee juuri sopivaa vauhtia. Se on eteenpäinpyrkivä, mutta ei missään nimessä lähde viemään. Viuhtin pienet askeleet ovat helpot istua selässä. Maastossa tamma tikuttaa vähän kovempaa kuin kentällä, mutta sillä pystyy silti menemään siellä vaikka ilman varusteita.

Hoitaessa tamma on hyvätapainen. Se on kyllä hyvin utelias ja kaikki taskut pitää tutkia ja vieraat hepat haistella, mutta kiltisti se silti on. Tosin irrallaan sitä ei kannata jättää yksin, vähintään riimunnarulla pitää olla kiinni. Muuten tamma lähtee seikkailemaan.

Kaiken kaikkiaan Viuhti on siis vallan mainio ruunamainen tamma varustettuna mukavilla, mutta pienillä askelilla. Sen kanssa uskaltaa arempikin tutustua keppihevosten maailmaan.

Suhteessa muihin tallin hevosiin: Viuhti tulee hyvin toimeen muiden hevosten kanssa. Se rauhoittaa pomottavankin hevosen. Viuhtin paras heppakaveri on tamma Tinka, jonka kanssa ne usein rapsuttelevat toisiaan. Ori Sonic on taasen Viuhtin ”aviomies” ja niille toivotaankin varsaa lähitulevaisuudessa. Parivaljakko tulee hyvin toimeen.
 

Muuta: Viuhti on minun ensimmäinen keppihevonen sitten vuoden 2007. Se on myös ensimmäinen kangashevoseni. Tein sen serkulleni Reetalle, joka siis nykyään omistaa Viuhtin. Sen vanhemmat ovat vanhoja sukkahevosiani, joista ainakin isäorin aion toteuttaa uutena kankaisena versiona lähitulevaisuudessa. Viuhtin keppi on luonnonkeppi Reetan kodin mailta, jonka hänen isänsä kuori. Mitään vähemmän luonteikasta keppiä en olisi Viuhtille valinnut.

Kuvat (uusimmat alhaalla):

Kisakalenteri:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti