sunnuntai 23. elokuuta 2015

Hevosesittelyssä: S's Firstborn

S's Firstborn


Kutsumanimi: Bona/ Firstborn
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Connemaraponi
Syntynyt: 2009
Tehty: 2015
Kasvattaja/ tekijä: Keppihevostalli Soleil
Omistaja: Asio Otus
Säkäkorkeus: 144 cm
Painotus: Harrasteratsu
Koulutustaso: Ko: He B, Re: 80 cm, Ye: 90 cm, Me: 50 cm

i. etsii
e. etsii


Jälkeläiset
Tarjoaa sukua!  
 
Luonne: Bonasta löytyy hieman ponimaista itsepäisyyttä, mutta kokonaisuudessaan se on kiltti ja hellä tamma. Sitä pitää vain välillä vähän osata käskeä. Puremista tai potkimista se ei harrasta, mutta joskus ratsastettaessa saattaa vähän intopukkia lentää. Se on oikein varma yleisratsu ja maastovarma tilanteessa kuin tilanteessa. 
Se ei kuitenkaan anna kovin paljoa ilmaiseksi. Koulu menettelee, mutta sitä joutuu joka askeleella ratsastamaan eteen. Kuolaimelle on hyvin vaikea saada. Esteet on enemmän Bonan juttu. Aloittelijakin voi kokeilla yksittäisiä pieniä esteitä, mutta rataa ratsastaessa se tarvitsee jälleen kuskikseen ihmisen, joka tietää mitä tekee. Esteiden välit on ratsastettava huolella, se ei nimittäin automaattisesti valmistele itseään esteelle. Bona tuppaa myös mielellään oikoa teitä.

Kaikenkaikkiaan siis mukava pikkutamma, jota voi myös aloittelijat käsitellä ja ratsastaa, mutta parastaan se antaa vain taitavan ihmisen käsissä.

Suhteessa muihin tallin hevosiin: Bona on hyvin riippuvainen muiden hevosten seurasta. Se ei viihdy yksin ollenkaan.
 
Muuta: Bonassa on sitä jotain. Se on hyvin persoonallisen näköinen, mutta erittäin siististi ja laadukkaasti tehty. Tykkään siitä ihan älyttömästi!

Kuvat (uusimmat alhaalla):

Jolie selässä.


(c) Jolie

(c) Jolie


Kisakalenteri:

Summerjumping 2015, esteet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti