perjantai 21. elokuuta 2015

Hevosesittelyssä: Theodora De La Diega

Theodora De La Diega


Kutsumanimi: Thea
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Quarab
Syntynyt: 2005
Tehty: 2015
Kasvattaja/ tekijä: Vilma Honka/ Keppihevosten matkassa
Omistaja: Asio Otus
Säkäkorkeus: 152 cm
Painotus: Näyttelyt, western
Koulutustaso: Ko: He A, Re: 70 cm, Ye: 80 cm, Me: 50 cm


i. etsii
e. KV Candy Snow


Jälkeläiset

Valiente Fuerte, ori, 4 v, quarab, om Venla @ratsastuskoulu_kuutamo, tekijä Vilma
Aryana’s Plaguene, tamma, 6 v, quarab, om. Hinja @khthumu, tekijä Myster
Tarjoaa sukua!
 

 
Luonne: Thea on erittäin hyväluontoinen tamma. Siinä ei ole tippaakaan tammamaista tuittupäisyyttä. Se on erittäin hyvin tapakoulutettu. Seisoo ilman kiinnipitämistä, tulee taluttajan perässä aukeallakin paikalla ilman narua, ei karkaa kotipihasta mihinkään. Se myös kunnioittaa ihmistä ja luottaa jok' ikiseen käsittelijäänsä, tuttuun tai tuntemattomaan. Se kuitenkin reagoi käsittelijän/ratsastajan mielentilaan ja hänen jännittäessä myös Thea saattaa jännittyä. Ei siis välttämättä sovellu täysin aloittelijalle tai hyvin aralle ratsastajalle, sillä Thea saattaa hieman hätääntyä.

Jos ratsastajana/käsittelijänä on kuitenkin rauhallinen tavallinen ihminen, Thea on aivan unelma. Oikein kuuliainen ja rennosti liikkuva. Ei kuitenkaan laiska. Toisaalta ei myöskään kaikkein energisin ratsu. Sen kanssa on eniten ratsastettu westerniä (esim. trail, barrel racing ym), mutta se hallitsee myös yleisratsun taidot. Missään se ei ole erityisen hyvä, mutta koulu ja esteet sujuvat ihan tyydyttävästi ja luotettavasti. Thean askeleet vaan tuppaavat olemaan aika ponnettomat ja pienet luonnostaan. Näin ollen se ei pärjäisi kovin korkeissa koululuokissa eikä esteillä tehdä mitään huippunopeita suorituksia. Ketteryyttä kuitenkin löytyy.

Suhteessa muihin tallin hevosiin: Thealla ei ole tallissa mitään erityistä kaveria, mutta se tulee toimeen aikalailla kaikkien kanssa jollakin tasolla. IST Hofnar sitä tuntuu vähän kiinnostavan enemmän kuin  muut tallin orit.
 
Muuta: Thea on tallin kultatamma ja tarkoitus olisi saada siitä aikanaan muotovalio. Ihastuin siihen heti kun löysin Vilman instagramin ja olihan se sitten pakko ostaa itselle.

Kuvat (uusimmat alhaalla):Kisakalenteri:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti